Lajin levinneisyys Suomessa ulottuu Kuusamoon asti. Sen elinpiiri on heinikkoinen, mielellään puoliavoin ja kostea. Laji aloittaa lennon jo kesäkuussa, mutta runsain esiintyminen on heinä- elokuussa. Alueen havainnot ovat ajalta 19.6. – 16.8. Etusiivet ovat keltaiset, poikkijuovat ovat heikot, mutta keskipiste on iso. Takasiivet ovat kellanharmaat, joskus tummanharmaat. Puroyökkönen on melko pieni, siipiväli on 20 – 23 mm (Silvonen & ym, 2014).
Toukka on vihreä, sivuselkäjuovat ovat valkoiset ja kapeat, sukaset ovat ruumiin paksuutta pitemmät. Sillä on myös neljä vatsajalkaparia. Ravintona ovat heinät, kuten juolavehnä (Elymus repens), metsäkastikka (Calamagrostis arundinacea), lehtoluste (Brachypodium pinnatum), koiranheinä (Dactylis glomerata), kylänurmikka (Poa annua) ja ruokohelpi (Phalaris arundinacea). Toukka talvehtii pienenä.
Havainnot: Ensihavainto on tehty Iso-Vekunassa 21.7.1956, Leimo Kangas. Havaintoja ovat ilmoittaneet Arto Tyrni, Kari Järventausta, Keijo Mattila, Leimo Kangas, Lauri Salonen ja Matti Ahola.
Lisätietoja: http://www.lepiforum.de/lepiwiki.pl?Rivula_Sericealis
http://perhoset.perhostutkijainseura.fi/historia/rivulinae/riv-sericealis.htm