Laji on levinnyt Rovaniemelle asti pohjoisessa. Se lentelee niityillä, kedoilla, rantaniityillä ja muilla avoimilla paikoilla. Sukupolvia on kesässä kaksi, kesä- heinäkuussa ja elo- syyskuussa. Alueen havainnot on tehty 20.6. – 14.7. ja 25.7. – 29.8. Siivet ovat valkoiset, tiheästi harmaasuomuiset, punertava ja viirumainen keskivarjo päättyy siiven kärkeen, poikkijuovat hennot, ohuet. Takasiivissä on terävä kulma. Koiraan tuntosarvet ovat pitkään kaksoishampaiset. Siipiväli on 25 – 31 mm (Silvonen & ym, 2014).
Täysikasvuinen toukka on vaalean tai harmaan punaruskea, keskiruumis voimakkaasti eteenpäin kapeneva. Selkäjuova himmeä. Takaruumiin sivuselässä 1. – 5. jaokkeissa leveät tummanruskeat vinotäplät. Pää on pieni, ruskea, juovat kapeat, vaaleat. Toukka elää suolaheinillä (Rumex acetosa ja Rumex acetosella) sekä tattarilla (Polygonum) ja maltsoilla (Atriplex). Se talvehtii keskenkasvuisena.
Havainnot: Ensihavainto lajista tehtiin Matinojalla 20.6.1956, Leimo Kangas, Havaintoja ovat ilmoittaneet Arto Tyrni, Kari Järventausta, Keijo Mattila, Leimo Kangas, Lauri Salonen, Matti Ahola ja Olavi Savolainen.
Lisätietoja. http://perhoset.perhostutkijainseura.fi/historia/sterrhinae/tim-griseata.htm