Laji on todettu Pohjois-Savon Kiuruvedeltä asti. Mieluista elinpiiriä ovat harjut, mäet ja kalliot, joilla kasvaa haapoja. Paras lento on kesäkuussa. Alueen havainnot on tehty 27.5. – 7.7. Etusiivet ovat tummanharmaat, keskisareke voi olla tummempi taio vaaleampi, kellervä. Poikkijuovat ovat mustat, vaaleareunaiset, hyvin lievästi hampaiset. Keskipiste on vaalea, samoin aaltoviiru. Siipiväli on 29 – 33 mm (Silvonen & ym, 2014).
Toukka on vihreä, selän kuviona ovat keltainen sivuselkäjuova ja niiden välissä punainen täplä D1-D2-sukasten välissä keskiruumiin 2. – 3. jaokkeissa ja takaruumiin 3. – 7. sekä 9. jaokkeissa. Selkäjuovasta on näkyvillä himmeän vaalea alue joissakin jaokkeissa. Sivujuova näkyy keltaisena keskiruumiissa. Toukka elää haavalla (Populus tremula). Kotelo talvehtii.
Havainnot: Ensihavainto tehtiin Kantolassa 7.7.1971, Matti Ahola. Havaintoja ovat ilmoittaneet Arto Tyrni, Juha Jokinen, Keijo Mattila, Leimo Kangas ja Matti Ahola.
Lisätietoja. http://www.lepiforum.de/lepiwiki.pl?Gluphisia_Crenata
http://perhoset.perhostutkijainseura.fi/historia/notodontidae/glu-crenata.htm