Lajia tavataan koko Suomessa, Lapissa harvinaisempi. Se elää vadelmia kasvavissa sekametsissä ja niittyjen tai teiden reunoilla. Paras lento on kesäkuussa. Alueen havainnot on tehty feromonipyydyksellä 31.5. – 28.6. Etusiivet ovat kapeat, kellanharmaat tai ruskehtavat, siiven keskellä ja takaosassa on mustat tai tummanharmaat pitkittäisjuovat, myös etureuna on tummempi. Siipiväli on 10 – 12 mm.
Toukka on vihreä, sukaset ovat melko pitkät; pää ja niskakilpi ovat vaaleanruskeat. Se elää vadelmien (Rubus idaeus ja Rubus caesius) lehdillä kaltaten yläpinnan. Koteloituu harvaan kotelokoppaan lehdille tai maahan. Kotelo talvehtii.
Havainnot: Ensihavainto tehtiin feromonipyydyksellä Puutikkalasta 31.5. – 28.6., Matti Ahola.
Lisätietoja: http://www.lepiforum.de/lepiwiki.pl?Schreckensteinia_Festaliella
http://www2.nrm.se/en/svenska_fjarilar/s/schreckensteinia_festaliella.html