Lajia tavataan Oulun korkeudelle asti pohjoisessa. Se elää avoimilla pensasmailla, puutarhoissa, niityillä ja kuivilla kedoilla. Lentoaika on heinä- elokuu. Alueen havainto on tehty 25.7. Pää, keskiruumis ja tavallisesti myös etusiivet ovat valkoiset; siivillä on 3 – 4 riviä mustia melko suuria pisteitä. Monesti etusiivet ovat osittain harmaat, varsinkin kärkiosassa ja etureunassa on harmaa varjostus. Valkoisia yksilöitä on vaikea erottaa omenankehrääjäkoista. Siipiväli on 17 – 22 mm (Bengtsson & ym, 2011).
Toukka on harmaa, selkäpuoli tummempi ja siinä on tumma selkäjuova. Pää, niskakilpi ja peräkilpi ovat mustat, samoin suuri täplä SD1-sukasen yläpuolella. Se elää Rosaceae-heimon puilla, erityisesti oratuomella (Prunus spinosa), luumupuulla (Prunus domestica), kirsikalla (Prunus cerasus), mutta myös orapihlajilla (Crataegus) ja pihlajilla (Sorbus). Toukka kutoo seittiverkoston keväällä. Muna talvehtii.
Havainnot: Ainoa havainto on tehty Kantolassa 25.7.1971, Matti Ahola.
Lisätietoja: http://www.lepiforum.de/lepiwiki.pl?Yponomeuta_Padella