Lajista on havaintoja koko maasta, laji on kuitenkin harvalukuinen. Laji elää mielellään mäntymetsissä tai rämeillä. Koiras lentää kesä- heinäkuussa, alueen havainto on ajalta 10. – 13.7. Sen tuntosarvissa on 19 – 26 jaoketta. Etusiivet ovat kellanharmaat tai harmaat. Siipiväli on 16 – 18 mm (Bengtsson & ym, 2008). Naaraan nilkoissa on 4 -5 jaoketta, se on vaalean kellanruskea hiukan punertava, pää on vaalean kellanruskea, niskakilpi samoin ja siinä on tummempi etureuna, perävillat ovat vaalean harmaat.
Toukka on vaaleanruskea, pää tummanruskea, niskakilpi on tummanruskea ja sen selkä- ja sivuselkäjuova ovat valkoiset. Toukkapussi on 9 – 11mm pitkä ja päällystetty harvoilla, pitkittäisillä neulasen pätkillä. Toukka elää viherlevällä ja sammalilla. Toukka talvehtii.
Havainnot: Tavattu Rautajärvellä 10. – 13.7.1994, Keijo Mattila.
Lisätiedot: http://www2.nrm.se/en/svenska_fjarilar/b/bruandia_norvegica.html